Zoals je bij trainen op hartslag moet weten wat jouw omslagpunt is, zo is er voor trainen op vermogen een vergelijkbare waarde, het Anaerobe Drempelvermogen (ADV), of in het Engels Functional Threshold Power (FTP). Het ADV is het hoogste vermogen (per kg lichaamsgewicht) dat je gedurende 1 uur in een redelijke ‘steady state’ kunt volhouden.

Voor wie?

Om tijdens de indoor cycling endurance trainingen effectief op vermogen te kunnen trainen, is het handig om jouw ADV te weten. Hiervoor organiseer ik 1x per maand een zogenaamd test event. Tijdens deze training doe je een ADV test van 20 minuten.

Wanneer?

Het eerste test event is op zaterdag 6 november 2021 van 9.00 – 10.00u. De andere test events zijn op 4 december 2021, 8 januari, 5 februari en 5 maart 2022.

Waar?

De test events vinden plaats in de Bike studio van Sports Centre De Bongerd in Wageningen. Sportcoaching Wageningen en Sports Centre De Bongerd maken gebruik van de regels in het protocol ‘Verantwoord Sporten’ van de branchevereniging NL Actief. De locatie en de zaal voldoen geheel aan de vereisten die gesteld zijn in verband met COVID-19.

Meedoen?

De test events worden georganiseerd door Sportcoaching Wageningen en zijn toegankelijk voor iedereen. Per test event is er een maximum van 26 deelnemers.

Voor jouw deelname aan een test event betaal je € 7,50. Het is raadzaam om regelmatig je ADV te bepalen. Door gericht te trainen zal namelijk jouw ADV steeds een beetje hoger komen te liggen. Daarom kun je ook een kaart voor alle vijf test events aanschaffen. Daarvoor betaal je € 35,00.

Betalen en Reserveren

Jouw deelname aan een test event kun je betalen en reserveren via de agenda. Sportcoaching Wageningen maakt hiervoor gebruik van Pay n Plan. Pay n Plan kun je ook als app downloaden op je mobiele telefoon.