Met wie ga ik trainen?

Ik ben Erik Westein, jouw Sport- en Leefstijlcoach. In 2006 heb ik de sprong gemaakt van wetenschappelijk onderzoek naar de sport. Ik heb mij ontwikkeld op het gebied van inspanning en welke invloed dat heeft op het lichaam. In alles wat ik doe staat ‘het geloof in eigen kunnen’ centraal. Ik geloof dat iedereen zijn/haar doel kan bereiken als je bereid bent je innerlijke belemmeringen uit de weg te ruimen (of te verminderen). Vooropgesteld dat je doel eigen, concreet, realistisch en uitdagend is.

Als Leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Leefstijlcoaches van de BLCN hebben een gedegen achtergrond in coaching, voeding en beweging, sport, rust en ontspanning.

Training op maat

Ieder mens is uniek. Daarom heeft iedereen een andere aanpak nodig om resultaat te boeken. Daarover leer ik steeds meer. Leef, eet en sport volgens je lichamelijke aanleg. Dan voel je je beter en je presteert beter. Als Sportcoach is het mijn doel iedereen te begeleiden in zijn of haar persoonlijke fysieke (en mentale) vorm. Ik let op details, want die maken het verschil. Mijn overtuiging is dat kwalitatief goed trainen de weg is naar jouw resultaat.

Mijn CV in het kort

 • Leefstijlcoach, Academie voor Leefstijl & Gezondheid
 • NASM Personal Training
 • Bewegingsdeskundige prediabetes
 • Sportvastencoach (Licentiehouder van Fittergy Sportvasten)
 • Praktijkbegeleider in de sport, Academie voor Sportkader
 • Docent en trainer KNWU en NTFU

Weetjes over mij

 • Ik ben kennisgedreven
 • Ik heb graag een intellectuele uitdaging
 • Ik lees de Volkskrant
 • Ik ben graag buiten
 • Mijn favoriete vakantielanden zijn Italië, Zwitserland en Ierland
 • Ik hou van lanterfanten
 • Ik vind duurzaamheid belangrijk
 • Ik kook (bijna) elke dag
 • Ik hou van ambachtelijk
 • Ik luister veel naar heavy metal, death metal en progressieve rock/metal
 • Ik bezoek graag concerten
 • Ik douche koud
 • Ik klim graag in bomen
 • Ik ben een Bourgondiër
 • Ik ben een liefhebber van single malt whisky

Voor deze sport kun je mij ’s nachts wakker maken

Wielrennen is mijn sport. Ik ben docent en trainer bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Zelf rijd ik regelmatig cyclosportieve tochten in het buitenland.

Mijn droom? Een boek te schrijven over een aan sport gerelateerd onderwerp.