header-smal-rug-recht.jpg

Voeding

… een gezond voedingspatroon is niet zo ingewikkeld …

Wel of geen koolhydraten, melkproducten en brood? En is kokosvet nu wel of niet gezond? Iedereen lijkt wel een mening te hebben over wat gezonde voeding is. Maar wat is waar en wat is een gezond voedingspatroon?
 
Ik laat me niet leiden door allerlei hypes op het gebied van voeding, maar maak net als bij de trainingen gebruik van wetenschappelijk bewezen feiten. Dit is voor jou van groot belang als je door de bomen het bos niet meer ziet.
 

Wat is een goed voedingspatroon?

‘Keep it simple’ is het motto. Maak het niet moeilijker dan het is. We zoomen niet in op aparte voedingsproducten. We gaan ervan uit dat er geen slechte voedingsmiddelen zijn, maar dat je wel een verkeerd voedingspatroon kunt hebben. Wat een goed voedingspatroon is, is voor iedereen anders. Jouw ideale voedingspatroon hangt onder andere af van welke sport je beoefent (teamsport, duursport, explosieve sport en/of krachtsport), je dagelijkse activiteit (heb je een zittend beroep of een beroep waarbij je veel in beweging bent?), je aanleg, maar ook je persoonlijke voorkeuren.
 
Bovendien krijg je grip op je eetgedrag door naar jezelf en je omgeving te kijken en te begrijpen waarom je eet wat je eet.
 
Je krijgt geen uitgeschreven voedingsplan[1]. Voorgekookte voedingsplannen (eet deze hoeveelheid, van dit product, op dit tijdstip van de dag) gaan jou namelijk niet verder helpen. Hoe enthousiast je ook bent en hoe goed het plan ook is, het is zwaar om een voedingsplan lang vol te houden.
 

Op zoek naar het geschikte voedingspatroon voor jou

Maar wat krijg je dan wel bij Sportcoaching Wageningen? Samen kijken we naar wat je nu eet en hoe je dat beter of gezonder kunt doen. We brengen kleine veranderingen en verbeteringen aan in de maaltijden die je nu eet en waar je van geniet. Op die manier verbeter je stapje voor stapje je voedingspatroon.
 
Ik coach je op het gebied van (sport)voeding in combinatie met een gezonde leefstijl. Ook als je wilt weten wat je het beste voor, tijdens en na je training of wedstrijd kunt eten, kun je bij Sportcoaching Wageningen terecht.
 

Meer informatie over (sport)voeding

Wil je meer weten over coaching op voeding? Neem contact contact met me op.
 
[1] Soms kan een uitgeschreven voedingsplan nodig zijn. Denk aan professionele atleten of bodybuilders die voedingsplannen gebruiken om zich voor te bereiden voor op trainingen en competitie.