Je voelt je beter en presteert beter

Door te sporten zit je lekkerder in je vel, want sporten geeft energie. Je voelt je goed, je bent blij, en hebt plezier. Sporten past in een gezonde leefstijl, naast voldoende beweging, gezonde voeding en tijd voor rust en ontspanning.

Wist je dat sporten …

… een positief effect heeft op je afweersysteem?
… de kans op hart- en vaatziekten verkleint?
… ervoor zorgt dat je beter op gewicht blijft?
… zorgt voor krachtige botten en spieren?
… de kans op verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten en diabetes verkleint?

Sporten voor iedereen

Iedere sporter kan bij Sportcoaching Wageningen terecht. Het maakt niet uit welke sport je doet (of wilt gaan doen) en of je een beginnende sporter of een ervaren (top)sporter bent. Zelfs als je een sporter bent met een blessure kunnen we verder werken aan je herstel. Samen gaan we aan de slag om jouw sportdoel te bereiken.

Training op maat

Ik geloof in training en coaching op maat. Er is namelijk niemand zoals jij. Jouw DNA bepaalt 50-80% van jouw sportieve aanleg. Geen sporter is dus hetzelfde en iedereen reageert anders op een training. Daarom bestaat er geen ‘one size, fits all’ aanpak.

Personal training

Tijdens een Personal Trainingsessie train je 1 op 1 met mij. Deze sessies vinden plaats bij MyLife Wageningen, maar lekker buiten trainen kan natuurlijk ook. Een standaard sessie duurt 45 minuten, maar je kunt ook kiezen voor een sessie van 30 of 60 minuten. Naast een 1 op 1 training is het mogelijk om 1 op 2 of met een klein groepje te trainen. De kosten voor Personal Training vind je in de Tarievenlijst.

Personal Training betekent:

 • 100% persoonlijke aandacht
 • Optimale begeleiding
 • Grote variatie in (functionele) oefeningen
 • Coaching op leefstijl
 • Resultaat!

Trainingsbegeleiding

Ook wanneer je zelfstandig traint, maar toch meer uit je trainingen wilt halen, kun je terecht bij Sportcoaching Wageningen. Je kiest dan voor optimale begeleiding op weg naar jouw sportieve doel.

Samen bespreken we jouw begeleidingstraject. De begeleiding bestaat ondermeer uit:

 • Een trainingsplanning voor de hele periode totdat je je doel hebt bereikt
 • Een 6-wekelijks trainingsprogramma op maat
 • Uitleg en instructie bij het trainingsprogramma (daarna train je zelfstandig)
 • Uitdagende oefeningen voor kracht, flexibiliteit, mobiliteit, stabiliteit, balans, explosiviteit en uithoudingsvermogen
 • Elke 6 weken een coachingsgesprek
 • Je doel behalen!

Trainingsbegeleiding bestaat uit een eenmalige intake en daarna betaal je per trainingsprogramma. De tarieven vind je in het overzicht.

Outdoor training

Wil je lekker buiten trainen? Ook dat is mogelijk bij Sportcoaching Wageningen.
Genieten van de natuur en tegelijkertijd werken aan je gezondheid en vitaliteit. Wat wil je nog meer?

Samen trainen we 1 op 1 in de buitenlucht en werken we aan je persoonlijke doelen. Ik daag je uit op kracht, flexibiliteit, stabiliteit, balans, explosiviteit en uithoudingsvermogen en samen leggen we de lat steeds weer iets hoger. Naast een 1 op 1 is het mogelijk om 1 op 2 of met een klein groepje te buiten te trainen.

De trainingen vinden plaats in het Arboretum of in de uiterwaarden.

Leefstijl

In de sport, maar ook in het dagelijks leven, ben je voortdurend op zoek naar de optimale balans tussen inspanning en ontspanning. Zowel lichamelijk als geestelijk. Voldoende rust nemen en ontspannen zorgt ervoor dat je je fitter voelt, meer energie hebt, en dus beter presteert.

Als persoon kun je een bepaalde inspanning of belasting aan. Dit noemen we je ‘belastbaarheid’. Je kunt je belastbaarheid verhogen door de belasting steeds een klein beetje groter te maken. Daarnaast verhoog je je belastbaarheid door voldoende tijd te nemen voor herstel en ontspanning. Je prestatievermogen neemt dan toe en dat is wat je wilt bereiken. Je wilt immers steeds wat sneller of sterker worden.

Belasting en belastbaarheid

Het is belangrijk om de belasting rustig op te bouwen en tussendoor genoeg tijd te nemen voor rust en ontspanning om te herstellen. Doe je dit niet, dan liggen overbelasting en mogelijk blessures, ziekte, overtraining of een burn-out op de loer. De belasting is in dat geval veel groter dan je belastbaarheid.

Maar sport of training is niet de enige belasting die we onszelf opleggen. Ook ons werk, onze dagelijkse bezigheden, spanningen in relaties thuis, op school, op het werk, of met medesporters tellen mee in onze totale belasting en drukken dus op onze belastbaarheid.

Balans tussen inspanning en ontspanning

Als Sportcoach besteed ik veel aandacht aan een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Om te voorkomen dat je jezelf overbelast (zowel lichamelijk als mentaal) coach ik jou daarom niet alleen op sport en bewegen, maar ook op leefstijl.

Je leefstijl (en ook je herstel) kun je bevorderen door regelmatig te bewegen, een gezond voedingspatroon, een goede nachtrust, structuur en regelmaat en voldoende gelegenheid voor ontspanning. Ontspanningsmomenten zoals yoga, mindfullness of meditatie kunnen daarom onderdeel uitmaken van je trainingsschema. De mate waarin je herstelt van je inspanningen zullen we zo goed mogelijk proberen te monitoren.

Mijn werkwijze

Mijn doel is dat jij je eigen trainer/coach wordt. Daarvoor moet je jezelf goed leren kennen. Jij bent immers uniek. Voor iedereen is daarom een andere, persoonlijke aanpak nodig om resultaat te boeken.

Ik vind het belangrijk om eerst je beginsituatie te bepalen. Hoe beweeg je? Hoe is je stabiliteit? Ben je mobiel en lenig genoeg? Hoe is je uithoudingsvermogen? Al deze informatie dient als input voor jouw persoonlijke trainingsplan met oefeningen die bij jou passen. Vind je een oefening niet leuk? Dan bedenk ik een andere oefening met hetzelfde resultaat. Je moet het namelijk wel leuk vinden. Alleen dan ga je het sporten volhouden.

Starten bij de basis en van daaruit verder bouwen. Dat is mijn werkwijze. Een goede lichaamshouding en goed leren bewegen zijn de sleutel tot succes. Daar ligt, zeker in het begin, de focus. Na een tijdje kun je zelfstandig trainen en weet je hoe je jezelf coacht naar een gezonde leefstijl.

Jouw trainingsmethoden baseer ik op de laatste wetenschappelijke inzichten.

EHF Group foto's

Sportvasten

Sportvasten is een duurtrainingsprogramma waarmee je je uithoudingsvermogen en je lichaamssamenstelling een boost kunt geven. Door een betere vetverbranding houd je het sporten langer vol, voel je je fitter en herstel je sneller. Sportvasten is ideaal voor prestatiegerichte duursporters, maar ook voor sporters waar een (gezond) laag vetpercentage een voordeel is.

In sportvasten zijn alle factoren die de vetverbranding stimuleren samengebracht om zoveel mogelijk resultaat te behalen in een zo kort mogelijk tijd. Een combinatie van intensieve duurtraining, sapvasten en intelligent en innovatief samengestelde voedingssuplementen en voedingskeuzes zijn daarbij de belangrijkste peilers.

Wil je weten wat sportvasten voor jou als sporter kan betekenen, of wil je meer informatie? Kijk dan eens op de website van sportvasten, of neem contact met me op.

Meer informatie

Spreekt mijn werkwijze jou aan? Neem dan contact met mij op en dan maken we een afspraak voor een kennismakingstraining. Je wilt namelijk vast een keer Personal Training ervaren. En waarschijnlijk heb je ook nog een aantal vragen over sportcoaching.

Ik neem 90 minuten de tijd voor jouw eerste Personal Training ervaring. Vooraf maken we kennis en bespreken we hoe ik je kan helpen bij het bereiken van jouw doel en welke middelen we daar voor kunnen inzetten. Na de training bespreken we nog even na en tracteer ik je op een kopje koffie of thee.

Erik is een Down-to earth trainer, die erg goed naar zijn klant kijkt. Hij verkent de trainingsbehoefte goed en stelt een programma op maat samen, waarin niets wordt overgeslagen en je in begeleiding goed wordt uitgedaagd. Ook wordt er erg goed gekeken naar de juiste uitvoering van alle oefeningen, waar je uiteindelijk bij zelfstandig trainen voor altijd wat aan zal hebben. Daarnaast is het op persoonlijk vlak ook erg prettig samenwerken met Erik, waardoor ik hem alleen maar van harte kan aanraden.
Rogier de Wind

Rogier de Wind

Personal Training

De periode dat Erik mijn personal trainer was heb ik al erg plezierig ervaren! Hij is erg geduldig, legt je de oefeningen goed uit en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Daarnaast is hij altijd bereid mee te denken wanneer er een afspraak verzet moet worden.
Chris Hordijk

Chris Hordijk

Personal Training

Zondag 8 april 2018 was het dan zover. De marathon van Rotterdam is een feit #demooiste... Jarenlang twijfelde ik of ik een hele marathon zou kunnen lopen. Een halve was al vaak gelukt, maar een hele? Ik sprak daarover met Erik in de zomer van 2017. Erik adviseerde mij eerst een inspanningstest op de loopband te doen. Dit om mede op basis van mijn hartslag te kunnen gaan trainen. In oktober heb ik deze test gedaan. Vanaf november ben ik gaan trainen volgens het schema wat Erik heeft gemaakt. Ongeveer maandelijks/om de zes weken maakte hij weer een nieuw schema en reed ik naar de sportschool voor overleg. Tussendoor appten we indien nodig. En Erik mailde informatie en interessante websites door. Vlak voor de race spraken we de voeding en het raceplan door. Dit alles resulteerde in een gedegen basis om de marathon goed uit te kunnen lopen. Uiteraard was ik daar erg blij mee. Erik bedankt voor je support en je fijne trainingsschema!
Miranda van den Brink

Miranda van den Brink

Sportcoaching

Sportvasten heb ik voornamelijk uit nieuwsgierigheid gedaan. Sinds het Sportvasten voel ik me lichamelijk fitter, heb een betere conditie en herstel sneller na trainingen. Op basis van de door Erik uitgevoerde voedingsanalyse heb ik wel mijn voedingspatroon aangepast. Nu, ruim een half jaar later, ben ik nog steeds 8,5 kg lichter dan voor het Sportvasten. Al met al een aanrader voor sporters die wat kilo’s kwijt willen.
Ben Janssen

Ben Janssen

Sportvasten