Wielrennen

Wielrentrainingen en clinics

WIELRENNEN IS MIJN SPORT  

Wielrennen is mijn sport. Ik ben docent en trainer bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Zelf rijd ik regelmatig cyclosportieve tochten in het buitenland. 

Daarnaast geef ik al vele jaren spinninglessen bij MyLife Wageningen. In de Bike Studio van Sport Centre De Bongerd verzorg ik in de winterperiode indoor cycling endurance trainingen. 

In het voorjaar organiseer ik wielrentrainingen voor beginners en al wat meer ervaren fietsers. Ook kun je me vragen voor het organiseren van een clinic voor jouw vriendengroep, organisatie of bedrijf. 

wielren training buiten
Cyclist riding a mountain bike on some rocks

FIETS OOK EENS LANGZAAM  

Mijn overtuiging is dat kwalitatief goed trainen de weg is naar jouw resultaat. Om mij heen zie ik  veel recreatieve fietsers die veel te hard te trainen. Als fietser wil je altijd zo hard mogelijk fietsen.  Dat is leuk maar niet altijd het beste om te doen. Fiets ook eens langzaam! Handjes bovenop het  stuur en ‘vogeltjes kijken’. Kom tot rust en fiets meer in het ‘hier en nu’. Met oog voor de  omgeving, zodat je volop van het fietsen kunt genieten. Je wordt je bewust van eigen  fietshouding, ademhaling en je hebt je aandacht bij het fietsen. 

WIELRENTRAININGEN 

We hebben allemaal leren fietsen en doen dat bijna dagelijks op een gewone fiets. Maar het rijden op een racefiets is toch echt iets anders! Beheers je de fiets wel en heb je de basisvaardigheden onder de knie zodat je veilig op pad kunt? Als je met een groep wilt fietsen zijn er regels. En bij het rijden in een groep is het van belang dat je goed kunt anticiperen, sturen, remmen en bochten kunt nemen op snelheid. Heb je de basis onder de knie dan kun je steeds harder rijden en blijf je veilig.

Elk voorjaar verzorgt Sportcoaching Wageningen wielrentrainingen. Tijdens de trainingen komen vrijwel alle aspecten van het wielrennen aan bod. Je oefent met het rijden in een groep en leert basisvaardigheden. Ook krijg je advies over voeding, kleding, materiaal en tactiek. 

Er zijn trainingen voor beginners, en trainingen voor al wat meer ervaren wielrenners. Plezier hebben in het fietsen staat bij alle trainingen voorop! Houd voor actuele datums en tijden van de wielrentrainingen de website in de gaten, of volg Sportcoachingen Wageningen op Facebook, Instagram of LinkedIn. Aanmelden en reserveren voor de wielrentrainingen kan via de Agenda. 

Mindful fietsen
wielrentraining ntfu
Cyclist riding a mountain bike on some rocks

OPLEIDER/TRAINER NTFU  

Ik ben opleider en trainer bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Voor de NTFU verzorg ik o.a. de opleiding Wegkapitein en de opleiding tot Basisinstructeur (niveau 2 Kwalificatiestructuur Sport  (KSS) van NOC*NSF). Daarnaast word ik regelmatig gevraagd voor het beoordelen van praktijkexamens. 

ERVARINGEN

Vandaag met de dinsdagmiddag groep een rondje Arnhem/Posbank gefietst. Het ging fabelachtig goed. Iedere “klim” begon ik rustig en kon de cadans tot boven aan goed vasthouden. Zonder noemenswaardige inspanning veelal als eerste boven terwijl ik met de “handrem” erop fietste. Ik heb niet eerder zo goed gefietst met zo weinig moeite. Dit alles dankzij het trainen volgens jouw schema’s. Ik ben hier zo blij mee dat ik het even met je wil delen.

Rein Ooms

Sportcoaching

Iets te snel “Ja” gezegd tegen de wielerklim Stelvio 1-2-3 met collega’s. Gedurende 5 maanden werd ik door Erik klaargestoomd, met maandelijkse trainingsschema’s en tips op maat. Een werkelijk briljante ervaring als resultaat. De Stelvio vanuit Bormio en Prato op 1 dag.

Rik van Aalst

Sportcoaching

Meer ervaringen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?