Blog

Nieuws en artikelen

Social Rides

Samen uit, samen thuis

Er zijn weinig dingen die leuker zijn dan samen fietsen. Daarom organiseert Sportcoaching Wageningen in de zomerperiode een aantal Social Rides. De insteek is ‘samen uit, samen thuis’. Tijdens een Social Ride gaat het om de gezelligheid, niet om de snelheid. Het doel is dat iedereen zich thuis moet voelen, zowel de beginnende als de meer ervaren wielrenner. De afstand van de Social Ride is 45 – 55 km.

Wanneer

De Social Rides zijn op woensdagavond 19 juni, 3 juli en 17 juli 2024. We starten om 19.00u van Sportcoaching Wageningen (Plataanlaan 1). Kom bij voorkeur een 10 minuten voor het vertrek, zodat je alvast kennis met elkaar kunt maken.

Wegkapitein

Je fietst onder begeleiding van Erik Westein, trainer en opleider bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en ervaren wegkapitein. Hij zorgt voor een leuke en verrassende route. Tijdens de rit krijg je van hem tips over allerlei zaken die met fietsen/wielrennen te maken hebben, zoals bijvoorbeeld je positie op de fiets, de basisvaardigheden bij het wielrennen, materiaal en veiligheid.

Uitdaging

Ook is er gelegenheid om jezelf zo nu en dan te testen op een venijnig klimmetje of eens flink aan te zetten op een geschikt deel van de route. Iedereen doet dat binnen zijn eigen mogelijkheden, en na de uitdaging wachten we uiteraard op elkaar.

Deelname

Aan elke Social Ride kunnen maximaal 10 fietsers deelnemen. De deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via de onderstaande button.

Meld je aan voor een Social Ride

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?